Katter

Allt om våra fyrbenta vänner

Hittekatter

Det finns många djur – inte bara katter som överges ständigt. När det kommer till katter så är det under sommarmånaderna som de flesta övergivs och med det kallas för sommarkatter. Att välkomna en hittekatt in till sitt hem är att rädda en katt och att verkligen visa att man bryr sig och är en sann djurvän. Då det finns över 100 000 katter som söker ny familj är det bra att veta hur det går till. Det första du bör göra är att prata med katthemmet om hur ert hem ser ut: sambo, ensam,barn, jobb etc. för att få en sådan bra matchning som möjligt.

Viktigt att veta

  • Du har ofta ångerrått en månad men kan förlänga några månader till. Kanske trivs inte katten eller det uppstår komplikationer.
  • Katthem är ofta överbelamrade och då kan ditt hem fungera som ett jourhem för att katten ska bli mer social. För detta betalar katthemmet
  • Katter över fem år avlivas. Detta då det är svårt att bli av med äldre katter.
  • Hemlösa katter som varit ute ett tag kan bära på skabb, öroninfektioner, vara undernärda och bära på andra typer av sjukdommar. Innan du får din katt genomgår den en hälsoundersökning samt blir vaccinerad
  • Alla katter, både honom och hanar är kastrerade samt märkta.

Hittekatter behöver mycket kärlek. En bra start är att klicka in på Gratislandet och shoppa loss billiga produkter och få bra rabatter så pengarna räcker längre.