Katter

Allt om våra fyrbenta vänner

Skämmer bort djuren

Att skämma bort sina husdjur med frisörbesök, specialfoder, dyr inredning och massage blir allt vanligare. Djuren är som våra familjemedlemmar som vi älskar att göra det där lilla extra för.

1074148-pet-friends

Tidigare har vi skrivit om att många vill ge bort något speciellt till de som de tycker om.

”Få saker är så roligt som att hitta julklappar till dem man tycker om.” Läs mer.

Med tanke på att många älskar sina husdjur och ser dem som familjemedlemmar, är det inte ovanligt att även djuren får en present när de fyller år eller när det är jul. Faktum är att våra utgifter för de fyrbenta vännerna blir allt större och det är inte alls ovanligt att man lägger en rejäl slant på en fin present till sitt husdjur. I Göteborgs-Posten kan man läsa att de pengar vi la på våra husdjur för ett tiotal år sedan mest handlade om utgifter för veterinären och mat. Nu ser det dock annorlunda ut och vi spenderar pengar på allt från frisörer och pensionat, till massage och dyra halsband.

Djuren bryr sig inte

Det är framförallt på våra hundar som vi lägger mycket pengar men även på våra katter och smådjur. När vi spenderar pengar på våra katter rör det sig i huvudsak om olika försäkringar, specialfoder och kattpensionat. Huruvida hundarna och katterna verkligen uppskattar att vi lägger så här mycket pengar på dem kan diskuteras. De flesta skulle nog hålla med om att det främst handlar om vår egen fåfänga och att djuren inte bryr sig om sitt utseende, speciell inredning eller att vi skämmer bort dem med lyxigare mat.