Katter

Allt om våra fyrbenta vänner

Våra husdjur i vått och torrt

Vi älskar våra små husdjur, vare sig det är våra hundar, katter, fiskar eller hästar så bringar de en hel del lycka till sina ägare. Just när det handlar om katter så har vi människor en tendens till att bli lite galna, det kallas ”galen kattdam” men män har också fått en liknande prägel om de är ungkarlar och har alldeles för många katter enligt standarden. Att just katter är så populära är nog inget konstigt egentligen och handlar mycket om att de är riktiga sällskapsdjur som inte kräver alltför mycket av dig som ägare.

Denna notis från metro har skapat några roliga reaktioner och visar på hur nära vi är våra små håriga vänner:

Den överförfriskade mannen fick med sig en liten jamare till polisstationen i Uppsala.

Mannen rörde sig runt Resecentrum då han blev omhändertagen av polisen, rapporterar Sveriges Radio P4 Uppland.

Både mannen och katten fick tillbringa natten i varsin fyllecell på polisstationen. Katten är inte misstänkt för brott, enligt Sveriges Radio.”

Att äga en katt

Många skaffar djur utan någon extra tanke bakom men faktum är att katter kan komma att behöva speciellt underhåll som inte andra djur behöver. Katter är rovdjur och för att de ska känna sig tillräckligt stimulerade så är underhållet oftast relaterat till just deras rovdjursbeteende. Att kunna jaga är något som alla katter behöver även om det handlar om en leksak eller att attackera ett klösträd för katter. Att vässa klorna hör till kattens rovdjursbeteende likaså att leka med sitt byte, detta gör de även ute i det fria. Ytterligare underhåll som är nödvändigt är att kamma päls och trimma klor, katter i hemmet har inte samma möjlighet att klättra på träd och måste därför få sina klor klippta.